06-57658048
info@psycholoogabcoude.nl

Klachten en behandelingen

  • Home
  • /
  • Behandelingen
Klachten en behandelingen
Veel voorkomende klachten:
N
Angstklachten: sociale angst, faalangst, fobie, paniek, dwang.
N
Stemmingsklachten: somberheid, nergens meer zin in hebben, negatief zelfbeeld.
N
Sociale problemen: gepest worden, eenzaam zijn, sociaal onhandig, grote verlegenheid.
N
Gedragsproblemen: driftaanvallen, hyperactief gedrag.
N
Trauma: klachten die zijn ontstaan na een afschuwelijke gebeurtenis. Denk daarbij aan angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit of vermijdingsgedrag.
N
Opvoedvragen: slaapproblemen, eetproblemen, problemen na echtscheiding.
Behandelingen algemeen
Als opgeleid orthopedagoog en later psycholoog zijn mijn behandelingen een combinatie geworden van de cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende- en oplossingsgerichte therapie. Ook pas ik met regelmaat praktische technieken toe (o.a. ademhalingstechnieken). Hierbij sluit ik zoveel mogelijk aan bij de behoefte van de client en diens systeem (ouders/verzorgers, school, overige betrokkenen). EMDR kan ingezet worden vanaf 12 jaar.

Psycholoog Abcoude gaat uit van de krachten van de client en diens systeem, indien nodig in samenwerking met belangrijke betrokkenen. Naast individuele behandeling met betrekking van het systeem, bestaat de mogelijkheid tot een plan op maat, gesprekken op school of lokatie van de overige betrokken specialisten. Vanuit de ervaring zowel met de GGZ, de Jeugdzorg alsook het onderwijs is Psycholoog Abcoude bekend met het werken met verschillende systemen en daarbij gepaard gaande (soms) tegenstrijdige belangen. Hierbij staat de gezonde en veilige ontwikkeling van het kind altijd centraal.

Behandelingen

Psychotherapie

Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie is resultaatgericht en maakt de client bewust van reeds door hemzelf gebruikte oplossingen. Je besteedt veel aandacht aan situaties waarin het probleem niet speelt: wat gaat er wèl goed. Ook besteed je veel aandacht aan de manier waarop iemand met problemen en stress omgaat.

Inzichtgevende therapie

Inzichtgevende therapie is een verzamelnaam voor behandelingen waarbij de client beter leert begrijpen hoe pijnlijke gevoelens in het hier-en-nu samenhangen met ervaringen uit het verleden. De client krijgt meer inzicht in waarom u doet zoals u doet.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT richt zich erop om automatische negatieve gedachten te doorbreken. Bij deze therapie onderzoekt iemand samen met de therapeut wat zijn of haar denkgewoonten zijn. De therapeut leert iemand vervolgens de gedachten die niet helpen en hem of haar slecht laten voelen om te buigen naar ‘helpende’ gedachten.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een van de meest toegepaste behandelmethoden om traumatische ervaringen te verwerken. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van het uitlokken van oogbewegingen, terwijl de client de aandacht richt op hetgeen zich tijdens het verwerkingsproces aan het bewustzijn opdringt. EDMR is kortdurend, kent een duidelijke aanpak en heeft een stevige wetenschappelijke basis. Mensen met trauma gerelateerde klachten zijn over het algemeen na enkele zittingen EMDR weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden op te pakken.

U wilt worden teruggebeld ?

Vul dan het formulier in. Wij proberen binnen een week contact met u op te nemen.

13 + 15 =

Contact

Telefoon: 06-57658048
E-mail: info@psycholoogabcoude.nl

Adres

Hollandse Kade 37
1e verdieping
1391 JM Abcoude

Z

Bedrijfsgegevens

KvK : 51123967
BIG : 19919623525
AGB : 94062081
IBAN: NL77INGB0006017872